header object

Jaarlijks wordt voor de ouderen en alleenstaanden van de gemeente een aantal bijeenkomsten georganiseerd die plaatsvinden in één van de zalen van de Bethaniëkerk.

Gekozen is voor de periode rond Pasen en het Kerstfeest.

Naast een gezellig samenzijn vergezeld van koffie met wat lekkers en een uitgebreide broodmaaltijd, wordt er iemand uitgenodigd om een lezing te houden, vaak vergezeld van een dia- of powerpointpresentatie.

Zo zijn er sprekers geweest van Het Deputaatschap Bijzondere Noden, de Zending der Gereformeerde Gemeenten, Stichting Ontmoeting, de Bond tegen het vloeken en vele anderen.

Eens in het jaar wordt een reisje georganiseerd. De invulling en bestemming worden pas bekend gemaakt op de dag zelf.

Alle deelnemers vertrekken per touringcar vanaf de Bethaniëkerk, waarna vaak via een ' toeristische route' naar de plaats van bestemming wordt gereden.

uitnodiging 2005Onder andere zijn boottochten gemaakt in de Biesbosch en over de Kagerplassen, werd rozenkwekerij Tropisch Rozenland in Burgerveen bezocht en Kasteel de Haar in Haarzuilen. Tussen de middag wordt een uitgebreid diner aangeboden en ook aan een koffiepauze wordt gedacht. Bij terugkomst in de Bethaniëkerk rond een uur of zes wordt de dag afgesloten met een koffie en broodjes, gebed en Bijbellezing.

De laatste jaren wordt nauw samengewerkt met de Gereformeerde Gemeente van Scheveningen. De bijeenkomsten rond Pasen en het Kerstfeest worden nu voor de ouderen en alleenstaanden van beide gemeenten georganiseerd. De locatie wisselt. In de Kerkbode worden in de rubriek Den Haag en Scheveningen ' Algemeen' aankondigingen gedaan betreffende de ouderenbijeenkomsten. Ook het jaarlijkse reisje wordt sinds enkele jaren georganiseerd voor zowel de leden van de Bethaniëkerk als de Eben-Haëzerkerk.

­