header object


tekst bethanieDe Gereformeerde Gemeente Den Haag is een Christelijke gemeente die gevestigd is in het centrum van de hofstad. Onze gemeente bestaat al sinds 1923 en behoort tot het kerkverband van de Gereformeerde Gemeenten. Dit kerkgenootschap telt ongeveer 155 gemeenten met in totaal zo'n 100.000 leden.

Sinds 1934 komen wij bij elkaar in de Bethaniëkerk aan de Oude Boomgaardstraat in Den Haag. We kunnen zeggen dat wij ons thuis voelen midden in Den Haag. Er staat op deze plek al een kerk sinds 1858, het huidige gebouw dateert uit 1986. Het eerste gebouw kreeg de bijnaam 'armenkerk'. De huidige naam van het gebouw herinnert hieraan. Bethanië betekent 'huis van de armen'. Onze gemeente telt ongeveer 170 leden en doopleden.

Op zondag houdt de gemeente twee kerkdiensten waarbij de gemeente als geheel bij elkaar komt. Daarnaast wordt het kerkgebouw doordeweeks gebruikt voor verschillende verenigingen, zoals bijvoorbeeld een vrouwenvereniging en een studievereniging. Onder het menu 'Gemeenteleven' kunt u meer lezen over de verschillende verenigingen in onze gemeente.

­